PARTNERSKA TERAPIJA

Terapija za pare - Svetovanje za boljši odnos

Vsak partnerski odnos gre v življenjskem ciklu skozi različne faze, tako vzpone kot padce. Ko mine faza zaljubljenosti, moramo v zvezo nenehno vlagati, a današnji način življenja temu žal ni najbolj naklonjen. Nobena zveza pa ni samoumevna. Moč odnosa se kaže ravno v tem, kako se partnerja soočita s težavami in kako uspešno jih rešujeta. Ko čutite, da vajin odnos ne gre več v pravo smer, je morda pravi čas, da se odločite za partnersko terapijo.

S pomočjo terapije za pare vama bom pomagala izboljšati medsebojno komunikacijo, ki je osnova za boljši odnos in s pomočjo katere bosta lažje reševala konflikte. Naredili bomo konec zanemarjanju drug drugega in negativna občutja spremenili v pozitivna. Poiskati bomo pozabljeno ljubezen in prebudili speča čustva. Z mojo pomočjo se bosta naučila bolje razumeti drug drugega in spreminjati svoje vedenjske vzorce in način razmišljanja, da bosta lažje dosegla svoj cilj.

Zavedati se morata, da bosta morala za izboljšanje svojega odnosa trdo delati in vanj vložiti veliko volje, vztrajnosti in odkritosti drug do drugega.

Terapija za pare vama lahko pomagala le do mere, do katere sta sama pripravljena vlagati.

terapija za pare

Zakaj se pari odločajo na partnersko terapijo?

Težav, zaradi katerih se pari odločijo za partnersko svetovanje je zelo veliko, med najpogostejše pa vsekakor sodijo:

 • vedno slabši partnerski odnos in občutek odtujevanja,
 • slaba komunikacija in vedno več prepirov,
 • nezmožnost reševanja konfliktov,
 • ljubosumje,
 • varanje oz. nezvestoba,
 • razmišljanje o ločitvi ali celo odločitev za razhod,
 • težave s spolnostjo,
 • težave pri vzgoji otrok,
 • finančne težave,
 • odvisnost od drog ali alkohola,
 • nasilje, tako fizično kot čustveno.

Kar nekaj parov pa se za terapijo odloči tudi v primeru skupne selitve, poroke, nestrinjanja pri vzgajanju otrok, ob brezposelnosti enega od partnerjev, soočanja s težko boleznijo, duševno stisko, depresijo, skrbi za bolne starše ali smrti bližnjega.

partnerska terapija in svetovanje

 

Če se v svoji zvezi vse pogosteje počutite potrto, neupoštevano, napadeno, nerazumljivo ali neslišano, če partnerju ne zaupate več, postaja vajina komunikacija vedno slabša in neprimerna, je vsekakor čas za pogovor z usposobljenim terapevtom, ki vama bo v obliki svetovanja kot paru lahko svetoval kako naprej.

 

 

Partnerska terapija vama lahko pomaga prekiniti stare in negativne vzorce in pomaga odkriti nov način razumevanja samega sebe in drugega. Ko se partnerji odločijo za psihoterapijo, pogosto spremenijo pogled drug na drugega in vzpostavijo novo čustveno povezavo.

Kako poteka partnersko svetovanje?

Kot je vsaka zveza edinstvena, je tudi partnerska terapija povsem individualna in prilagojena vsakemu paru in njunim potrebam in željam posebej.

Uvodno srečanje

Običajno se uvodnega srečanja udeležita oba partnerja. Tako imenovano spoznavno srečanje je namenjeno ravno temu, da se predstavimo in spoznamo drug drugega. Jaz vaju spoznam kot par in vidva mene kot terapevtko. Povesta mi o svojih težavah in razlogih, zakaj sta se odločila za partnerko terapijo. Ugotovita tudi, ali vama kot terapevtka ustrezam in vama s svojim pristopom lahko pomagam.

Nadaljnja srečanja

Zakonsko terapijo pogosto obiskujeta oba partnerja skupaj, največkrat istočasno, lahko pa tudi ločeno. Pari se običajno odločijo za cikel tedenskih terapij, ki jih lahko vmes predčasno zaključilo ali podaljšajo. Vsekakor pa se prilagajam vajinim potrebam in zmožnostim.

Terapija za pare lahko poteka v živo ali preko spleta. Srečanje traja cca 55 minut.

Ali lahko pridem na partnersko terapijo sam/-a?

To je eno najbolj pogosto zastavljenih vprašanj. Seveda, na partnersko terapijo lahko pridete tudi sami. Morda vaš partner ne čuti potrebe ali ne verjame v partnersko terapijo. Morda ga zgolj obdajajo dvomi in potrebuje več časa, da se odloči za takšno vrsto terapije.

S terapijo tako včasih začnem tudi samo z enim od partnerjev. Predstavili mi boste vajin odnos in težave, in razmislili bova o tem, kaj lahko vi začnete spreminjati na svoji strani, kar bi pomagalo izboljšati vajino zvezo.

Pogosto se zgodi, da se drug partner kasneje odloči in priključi prvemu partnerju in  terapijo nadaljujeta skupaj.

Ali se kot par odločate za terapijo?

Kontaktirajte me, da se dogovorimo za prvo srečanje.
  osamljenost za praznike

  Osamljenost med božičnimi prazniki – Kako jo premagati?

  Zakaj je osamljenost ravno med božičnimi prazniki največja? December je za mnoge najbolj čarobni čas v letu, ko pričakovanja …

  prelomljena nezvestoba

  Partnerjeva nezvestoba

  Kdaj govorimo o nezvestobi? O nezvestobi govorimo, ko partner prelomi zaupanje svojega partnerja in ga s svojimi dejanji …

  Kdo sem (in od kod prihajam)

  Na svojih delavnicah in terapijah vedno poudarjam kako pomembno je, da se zavedam, kdo pravzaprav sem. Kaj to pomeni? To …